Het Detectivespel van Activi-Leiden

Het Detectivespel is een gezellig, actief en uitdagend groepsspel dat op verschillende manieren gespeeld kan worden. Je speelt het spel in teams tegen elkaar of tegen de klok. Iedere speler is belangrijk en er wordt een beroep gedaan op veel verschillende kwaliteiten.

In het Detectivespel draait het om detectiveteams die een misdrijf willen oplossen. Oplossen betekent vier categorieën uitzoeken: uitzoeken wie de dader is, het plaats delict, het motief en het wapen (of virus of de code). De politie heeft al vooronderzoek gedaan, waardoor het aantal mogelijkheden per categorie is teruggebracht tot tien. Middels het uitvoeren van twaalf puzzels kunnen steeds mogelijkheden worden weggestreept. Uiteindelijk houd je van iedere categorie slechts één mogelijkheid over en heb je de politie flink geholpen.

Is maatwerk mogelijk?

Er zijn verschillende verhalen te spelen. Er is een moordverhaal, een virusverhaal, een ontvoeringsverhaal en een hackverhaal.* Je kunt kiezen welk verhaal het uitgangspunt is van het Detectivespel.

Wil je een verhaal dat op maat is gemaakt voor je organisatie? Moet het fictieve misdrijf plaatsvinden binnen je organisatie? Wil je dat de verdachten tien bekenden zijn? Wil je een puzzel met een bepaald thema? Dit is mogelijk bij Activi-Leiden.

De verschillende varianten van het Detectivespel

Er zijn verschillende varianten van het Detectivespel te spelen. Hieronder staat in het kort welke varianten beschikbaar zijn of binnenkort beschikbaar komen.

Activi-Leiden begeleidt het spel in Leiden. Met uw groep speelt u het spel in de stad. Op verschillende mooie plekken in Leiden ga je aan de slag met puzzels.  

Activi-Leiden komt op je locatie met alle benodigde materialen en organiseert het spel. De puzzels worden in diverse ruimtes op je locatie uitgezet.  

Activi-Leiden stuurt de materialen en instructie op. Je voert het spel zelf uit met uw groep.  

Voor wie is het Detectivespel geschikt?

Activi-Leiden is in principe geschikt voor iedereen. Het uitgangspunt is een verhaal rondom een misdrijf, dus deelnemers moeten daar tegenkunnen. De puzzels zijn zó samengesteld dat het zeker niet alleen draait om schoolse kennis en daardoor iedereen een mooie bijdrage aan het team kan leveren.

Is het geschikt voor kinderen?

Er is nog geen echte kindervariant, maar het zit zeker in de planning om die te maken. Daarmee wordt het Detectivespel ook mogelijk voor bijvoorbeeld partijtjes. Kinderen vanaf ongeveer tien jaar kunnen nu al wél deelnemen in een team met volwassenen.  

Voor hoeveel personen is het Detectivespel geschikt?

Er is veel mogelijk bij het Detectivespel. Ook met grotere groepen (meer dan 100 deelnemers) valt het goed te spelen, maar dat vraagt wel wat van de organisatie. Neem contact op met Activi-Leiden voor de mogelijkheden.

* NB Activi-Leiden is een recent gestart bedrijf en daardoor zijn verschillende materialen en verhalen nog volop in ontwikkeling. Neem contact op met Activi-Leiden om te informeren of je gewenste verhaallijn en variant al beschikbaar is.