Detectivespel in de stad

Ben je op zoek naar een gezellige, actieve en uitdagende activiteit voor je groep? Kom je een dagje naar Leiden en wil je iets leuks doen? Wil je het prachtige Leiden op een andere manier verkennen?

Dan is het Detectivespel in de stad echt iets voor jou!

Het voordeel hiervan is dat je samen in de buitenlucht bezig bent. Je leert de stad (beter) kennen, ziet de mooiste plekjes van de gezellige, historische binnenstad van Leiden en bijna ongemerkt schiet je stappenteller omhoog.

Algemene informatie over het Detectivespel vind je hier.

Een of meer teams

Je kunt het spel spelen met één team en dan speel je tegen de klok. Lukt het je detectiveteam om binnen de beschikbare tijd het misdrijf op te lossen?

Je kunt het spel ook spelen met meerdere teams en dan speel je tegen elkaar. Welk team is het beste detectiveteam? Welk team heeft het snelst de juiste antwoorden gevonden?

Puzzels

Je krijgt twaalf verschillende puzzels voorgeschoteld. Bij een deel van de puzzels heb je de omgeving nodig om ze op te lossen, waardoor je met aandacht de mooie Leidse binnenstad verkent. De puzzels zijn divers, zodat iedereen een bijdrage kan leveren en allerlei kwaliteiten van pas komen.

Tijd

Je hebt twee uur de tijd om alle puzzels op te lossen. Tijdens je ontdekkingstocht drink je ergens onderweg nog een drankje en kun je met elkaar bepalen of je je strategie nog wilt aanpassen, de antwoorden van puzzels controleren etc.

Organisatie

Bij de start en aan het eind kom je samen bij de spelleider van Activi-Leiden. De spelleider legt aan het begin het spel uit en koppelt aan het eind de resultaten terug. Je krijgt uiteraard de benodigde materialen van Activi-Leiden mee voor onderweg en deze lever je aan het eind weer in.

Je hebt per team een telefoon met een internetverbinding nodiig. Bij een deel van de puzzels heb je namelijk een filmpje, geluidsframent of informatie nodig die op deze website te vinden zijn. Deze pagina’s zijn met wachtwoorden beveiligd en die krijg je tijdens het spel.

Heb je interesse in of vragen over het Detectivespel in de stad? Neem hier contact op met Activi-Leiden.

Is het Detectivespel in de stad geschikt voor kinderen?

Ja, als zij meedoen in een groep met volwassenen. Zij kunnen bij een flink deel van de puzzels zelfs een heel goede bijdrage leveren, maar zeker niet alle puzzels zijn goed te doen voor kinderen. Als een kind kan tellen, kan het al meedoen met een aantal puzzels. Het is aan het team in hoeverre ze de kinderen bij de puzzels betrekken.

Er komt nog wel een versie die speciaal voor kinderen gemaakt is, waardoor het geschikt is voor bijvoorbeeld partijtjes. Heb je interesse? Laat het hier weten.

Is het Detectivespel in de stad geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking?

Ja, maar er moeten enkele kilometers worden afgelegd om van puzzel naar puzzel te komen. Op zich zijn vrijwel alle plekken ook met een rolstoel te bereiken, maar Leiden heeft een oude binnenstad. In diverse straten liggen stenen waarop het minder soepel rijdt of loopt.

Een van de puzzels speelt zich af bij de Burcht. De Burcht zelf is helaas niet met een rolstoel te beklimmen. Maar de puzzel geeft ook ruimte voor iemand die beneden een aandeel wil leveren.

Met hoeveel personenen kun je het Detectivespel in de stad doen?

De ideale grootte van een team is vier à vijf personen. Daarmee heeft iedereen een grote bijdrage aan het succes, kun je goed communiceren en de taken optimaal verdelen. Een team met drie of zes personen is ook mogelijk. Ben je met meer dan zes personen, kun je in teams tegen elkaar strijden.

Activi-Leiden heeft nu voor tien teams spullen paraat, dus voor maximaal 60 personen. De materialen worden aangevuld, zodat binnenkort een grotere groepen tegelijk kunnen spelen.

Wil je weten of het spel geschikt is voor jouw groep? Vraag het hier.

Op deze pagina vind je een overzicht van de linkjes voor het Detectivespel in de stad. De puzzels zelf zijn niet zichtbaar. Je hebt hier wachtwoorden voor nodig en die krijg je tijdens het spel.