Detectivespel per post

Wil je het Detectivespel spelen zonder begeleiding vanuit Activi-Leiden? Wil je zelf aan de slag met de organisatie van dit spel zodat je een gezellige, uitdagende en actieve groepsactiviteit kunt aanbieden aan je team?

Dat is mogelijk met het Detectivespel per post!

Het voordeel hiervan is dat het minder kost, je zelf de tijd en locatie kunt bepalen van het spel en er gemakkelijk een eigen draai aan kunt geven.

Er zijn twee varianten mogelijk voor het Detectivespel per post: de digitale variant en de pakketvariant

Meer algemene informatie over het Detectivespel van Activi-Leiden vind je hier

  1. De digitale variant

Bij de digitale variant krijg je alle materialen én instructie online toegestuurd. Alles wordt goed uitgelegd en als je de stappen volgt, kun je het prima zelf organiseren.

Het kost je wel enige tijd in de voorbereiding: er moeten aardig wat documenten worden geprint. Het advies is ook om een deel van de documenten te plastificeren, zodat je deze door verschillende teams kunt laten gebruiken.

Voor de duidelijkheid: het spel zelf is niet digitaal. Je krijgt de documenten digitaal aangeleverd.

2. De pakketvariant

Bij de pakketvariant krijg je alle materialen en instructie in een pakket toegestuurd. Je hoeft dan dus niets meer te printen of plastificeren. Alles heb je kant en klaar in handen. Je moet het alleen nog zelf uitzetten.

De pakketvariant vraagt nog wel de nodige voorbereiding op het gebied van het begrijpen van het spel, het informeren van de organisatie, het bepalen van de te gebruiken ruimtes e.d.

Na afloop van het spel zorg je ervoor dat alle materialen weer netjes en compleet terugkomen bij Activi-Leiden.

Je kunt ervoor kiezen om de pakketvariant zelf op te halen uit en brengen naar Leiden.

Geen begeleiding

Bij de digitale variant en de pakketvariant is er geen begeleiding vanuit Activi-Leiden bij het spel aanwezig. Dat kan prima, maar dan moet je je wel goed inlezen in het spel. Het kost tijd om het spel goed te begrijpen, alle documenten klaar te maken, uit te zoeken welke informatie je op welk moment aan je organisatie door gaat spelen, bepalen welke ruimtes je gaat gebruiken e.d.  

Tijdens het spel zelf moet minimaal één persoon de Centrale Post bemannen en deze persoon kan niet meespelen met het spel. Bij een grote organisatie zijn twee of zelfs drie personen op de Centrale Post wenselijk.

Je kunt vooraf natuurlijk wél contact opnemen met Activi-Leiden als je vragen hebt rondom de organisatie, maar als je alles goed hebt gelezen, is dat waarschijnlijk niet nodig.

Nodig op de locatie

Voor het Detectivespel is in ieder geval een goede internetverbinding nodig. Bij diverse puzzels moet een YouTube-filmpje worden afgespeeld. Er zijn daarom ook enkele digiborden of andere devices nodig.

Verder zijn er meerdere ruimtes nodig. In het ideale geval een centrale plek voor de Centrale Post en twaalf ruimtes voor het uitzetten van de puzzels. Een ruimte kan een lokaal of kantoor zijn, maar kan ook een beschutte plek buiten zijn, een hoek in een kantine, een kleedkamer of wat dan ook.

Heb je interesse in of vragen over het Detectivespel per post? Neem contact op met Activi-Leiden.