Detectivespel op locatie

Ben je op zoek naar een gezellige, actieve en uitdagende groepsactiviteit voor je team, je bedrijf, je organisatie, je school? Wil je de samenwerking en de onderlinge band versterken en houd je van een beetje competitie? Vind je het fijn als dit allemaal op een door jou gekozen locatie plaatsvindt?

Kies dan voor het Detectivespel op locatie.

Het voordeel hiervan is dat de organisatie je uit handen wordt genomen. Alle materialen worden meegenomen, klaargezet en weer opgeruimd. Je hebt direct een enthousiaste helpdesk bij de hand tijdens het spel, die het spel heel goed kent.  

Het Detectivespel op locatie wordt gespeeld met meerdere teams. Je speelt dus altijd tegen andere teams. Welk team is het beste detectiveteam? Welk team heeft het snelst de juiste antwoorden gevonden?

Meer algemene informatie over het Detectivespel vind je hier.

Puzzels

Ieder detectiveteam krijgt twaalf verschillende puzzels voorgeschoteld. De puzzels zijn divers, zodat iedereen een bijdrage kan leveren en allerlei kwaliteiten van pas komen.

Tijd

Er is twee uur zuivere speeltijd, dus de teams zijn twee uur volop bezig met het spel. Vooraf vindt een introductie plaats en achteraf een korte prijsuitreiking, indien dat op prijs wordt gesteld.

Organisatie

Activi-Leiden komt met alle materialen naar je locatie. Dat wil zeggen: alle gebruiks- en verbruiksmaterialen en de linkjes naar diverse filmpjes. De gebruiksmaterialen worden weer meegenomen, de verbruiksmaterialen mag je houden. In de voorgesprekken wordt met je besproken wat van jou verwachten qua benodigde ruimtes, teamindeling e.d.

Als het spel wordt gespeeld met leerlingen (onder de achttien), vragen we om begeleiding vanuit de school. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat het spel goed verloopt en de materialen juist gebruikt worden.

Maatwerk

Het Detectivespel is een standaardspel met enkele keuzes qua verhaallijn. Zo kun je kiezen uit het moordverhaal, het virusverhaal, het ontvoeringsverhaal en het hackverhaal.

Het spel is extra leuk als je enkele maatwerkaspecten hierin meeneemt. Denk aan de mogelijkheid om de tien mogelijke daders tien bekenden van je organisatie te laten zijn. Of een puzzel met een thema dat bij je organisatie past.

Activi-Leiden biedt die mogelijkheden en denkt graag met je mee. Neem hierover contact met ons op.

Nodig op de locatie

Voor het Detectivespel is in ieder geval een goede internetverbinding nodig. Bij diverse puzzels moet een YouTube-filmpje worden afgespeeld. Er zijn daarom ook enkele digiborden of andere devices nodig.

Verder zijn er meerdere ruimtes nodig. In het ideale geval een centrale plek voor de Centrale Post en twaalf ruimtes voor het uitzetten van de puzzels. Een ruimte kan een lokaal of kantoor zijn, maar kan ook een beschutte plek buiten zijn, een hoek in een kantine, een kleedkamer of wat dan ook.

Heb je interesse in of vragen over het Detectivespel op locatie? Neem contact op met Activi-Leiden.