Niet zo stille voorbereidingen

Ik ben inmiddels een aantal weken bezig met de voorbereidingen van het Detectivespel en Activi-Leiden. Het kriebelt aan alle kanten. Ik heb er héél veel zin in, vind het spannend en uitdagend. Het maakt me zenuwachtig en geeft me energie tegelijk.

Ik ben het steeds meer mensen in mijn omgeving aan het vertellen. Voor een deel als een soort stok achter de deur: op die manier móet ik wel doorzetten en ik kan ik niet terugkrabbelen in momenten van twijfel. Maar ook omdat ik het niet voor me kán houden. Als ik echt enthousiast ben over iets moet ik dat nou eenmaal delen.

Gisteravond met Gemma en Femke, twee bevriende oud-collega’s van obs Lucas van Leyden, geborreld en spelletjes gedaan. Zij hebben aan de basis gestaan van het Detectivespel, waarvoor we door de jaren heen de kaders hebben ontwikkeld. Hysterische avonden hebben we beleefd, zowel in de voorbereidingen als in de uitvoering. Ontzettend veel gelachen en geleerd en we halen er nog regelmatig mooie herinneringen aan op.

Mede door die ervaringen heb ik uiteindelijk besloten Activi-Leiden op te zetten. Dus een niet al te bescheiden woord van dank is zeker op z’n plaats op deze website.

Intussen ben ik ook bezig met de voorbereidingen voor een gezellige spelavond op mijn huidige school, mytylschool De Thermiek. Na tweemaal (min of meer noodgedwongen) in corona-tijd een online pubquiz te hebben gedaan, is het nu weer tijd voor een soort Detectivespel, zoals we twee jaar geleden ook hebben gedaan. Samen rennen, lachen, puzzelen, strijden, eten en drinken in de school.

Je leert heel andere kanten van mensen kennen op die manier en je bouwt veel mooie herinneringen op met elkaar, waar je het maanden later nog over hebt. In een grote organisatie weet je elkaar daarna makkelijker te vinden en dat is een bijkomend voordeel.

Heel leuk dat er zoveel mensen mee gaan doen! Ideeën voor de schoolavond en Activi-Leiden lopen soms door elkaar heen en versterken elkaar.

Doordat ik steeds meer mensen op de hoogte stel van mijn voornemen om Activi-Leiden op te zetten, komen er ook af en toe creatieve ideeën binnen. Misschien kun je hier iets mee – dat past echt bij jou of Ik heb weleens zoiets gedaan, is dat ook iets voor jou? Ik heb veel te weinig uren in een dag om al die geweldige ideeën uit te werken, ben ik bang, maar ik word er in ieder geval héél blij van! Stapje voor stapje…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: