In een stroomversnelling

Op het ene moment ben je nog rustig weg aan het dromen over je nieuwe bedrijf, over je creatieve ideeën, mogelijke producten, het idee dat er wellicht een weekje kerstvakantie bij inschiet. Het volgende moment sta je in de vijfde versnelling, omdat je een opdracht voor een groepsactiviteit hebt gekregen, terwijl je bedrijf nog niet eens bestaat.

Alle hens aan dek (dat zijn er twee in dit eenmansbedrijf), koopmodus aan, heel snel schakelen en vooral een goed spel uit de grond stampen. Afspraak bij de vriendelijke mensen van de Kamer van Koophandel gehad en nu ben ik ook officieel ondernemer.  

Afspraken maken met de klant: een school voor voortgezet onderwijs. Zij willen een leuke activiteit voor hun 3 HAVO-leerlingen in het kader van de corona-achterstanden. Door de corona-perikelen (lockdowns, thuisonderwijs) zijn er niet alleen cognitieve gaten gevallen, maar is er ook op sociaal-emotioneel gebied het nodige gebeurd. De leerlingen hebben nu meer moeite met samenwerken en missen een stuk verbinding met elkaar. Door het spelen van het Detectivespel hopen we de samenwerking en verbinding te versterken.

Een superleuke opdracht en ik denk dat het Detectivespel echt een mooie bijdrage hieraan kan leveren. Maar één ieniemienie detail: ik heb nog helemaal geen Detectivespel voor bijna 170 pubers dat klaar is voor gebruik.

Dus ben ik de afgelopen weken als een dolle iedere vrije minuut bezig geweest om het in elkaar te knallen. Ideeën genoeg vanuit mijn ervaring, maar nu moet het omgezet worden naar iets wat leuk is voor 15-jarigen, wat met héél veel spelers tegelijk binnen twee uur kan worden gespeeld. Slik…

Het is nu een week voor de uitvoering en het is bijna klaar. Ik kijk scheel van de vele uren achter de laptop, mijn handen zitten onder de deuken en lijmresten van al het knip- en plakwerk, mijn bankrekening is alleen maar leger geworden in plaats van voller vanwege alle aankopen die ik heb moeten doen. Maar het voelt goed. Héél goed.

In mijn woonkamer leek alles ontploft te zijn de afgelopen tijd. Alle pruiken en hoeden voor het maken van de filmpjes heb ik net opgeruimd. Er zijn allerlei soorten mappen te vinden. Mappen voor de teams, mappen voor de begeleiders, mappen voor de Centrale Post. Twee koffers vol met materialen voor de puzzels. Balen stof voor de te knippen bandana’s. Een toilettas vol met kantoorspullen voor je-weet-maar-nooit. Ik ben iets hips aan het doen met een QR-code voor een online-evaluatieformulier. Zo leer ik elke dag weer nieuwe dingen.

Dit weekend wil ik de laatste hand te leggen aan de voorbereidingen, zodat ik ontspannen de komende week in kan gaan. Woensdag op school Sinterklaas ontvangen en vrijdag naar de eerste klus. Heel veel zin in! Nu maar hopen dat deze stroomversnelling niet voortijdig tot een eind komt door alle corona-maatregelen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: