Muziekbingo

Er zijn weinig dingen die zoveel emoties oproepen en verbinding brengen als muziek. Het roept herinneringen op aan een bepaalde levensfase, feesten en gebeurtenissen. Misschien heb je die wel samen beleefd met de mensen met wie je de Muziekbingo wilt spelen.

Hoe werkt het?

De Muziekbingo werkt als een gewone bingo: alle spelers (of teams) hebben een bingokaart en de bingoleider trekt de nummers. De bingoleider roept in dit geval niet B7 of N35, maar laat een fragment van een bekend liedje horen. Als je die artiest op je kaart hebt staan, mag je die wegstrepen. Zo niet, kun je in ieder geval nog genieten van de muziek (meezingen mag!) en wacht je op het volgende (muziek-)nummer.

Een van de 100 beschikbare bingokaarten in de categorie Nederlands

Wie als eerste bijvoorbeeld een rij of een volle kaart heeft, heeft bingo! De bingoleider controleert natuurlijk wél even of er geen valse bingo is, want dan moet diegene een liedje zingen.

Drie categorieën

Met de Muziekbingo van Activi-Leiden heb je een hele middag of avond muzikaal plezier. Er zijn drie verschillende rondes te spelen: Nederlands, Internationaal en Fout & Feest. De muziekfragmenten zijn zo gekozen, dat iemand met een beetje muziekkennis ze wel herkent. Het zijn vooral nummers die je kunt bestempelen als (soms moderne) “klassiekers”. De meeste nummers komen uit de top 2000 of uit de lijst met de beste 500 foute liedjes. Als je in teams speelt, kun je gebruik maken van elkaars muziekkennis.

Voorbeelden van de artiesten per categorie:

 • Nederlands: De Dijk, Typhoon, Frans Bauer, Doe Maar, Miss Montreal, Herman Brood, Normaal, Edsilia Rombley, het Goede Doel, Snelle en Wim Sonneveld
 • Internationaal: Marvin Gaye, Lady Gaga, Toto, Led Zeppelin, Billy Joel, Bee Gees, Elvis Presley, Ed Sheeran, Jackson 5, Bon Jovi, Dolly Parton en Gloria Gaynor
 • Fout & Feest: Gerard Joling, Pointer Sisters, Dr Alban, Britney Spears, Village people, de Sjonnies, Aqua, James Brown, Sandra Kim, Wham! en de Snollebollekes

Speciale kersteditie

Er is nu ook een speciale kersteditie van de Muziekbingo van Activi-Leiden. Veel kerstklassiekers, enkele nieuwe nummers. Vol kerstsfeer, kerstherinneringen en een enkele vondst uit de muzikale kerstkrochten.

Wat heb je nodig?

Voorbeeld van een Muziekbingokaart in de categorie Internationaal
 • Een printer om de bingokaarten (en nakijkkaarten) te printen
 • Een bingomolen of een internetverbinding, want je kunt de nummers ook online trekken
 • Iets waarmee je de digitale muziekfragmenten kunt afspelen
 • Prijsjes, want jij weet als geen ander wat leuk is voor jouw publiek
 • Natuurlijk iets om de hokjes mee weg te strepen
 • Iemand die de rol van Bingoleider op zich neemt – je kunt er ook voor kiezen Activi-Leiden in te huren voor de presentatie en organisatie

Je krijgt de volgende zaken van Activi-Leiden opgestuurd:

 • Mooie bingokaarten in de drie categorieën
 • De muziekfragmenten voor de drie categorieën (75 per categorie)
 • Een nakijkblad per categorie
 • Een duidelijke instructie mét handige tips

Voor wie is de Muziekbingo geschikt?

Eigenlijk wel voor iedereen die van een feestje en een spelletje houdt. Enige algemene muziekkennis is uiteraard wel handig, maar je kunt een wat beperktere kennis opvangen door mensen aan elkaar te koppelen in tweetallen of teams.

De muziekbingo is prima te spelen in een klein gezelschap, maar ook met grote groepen. Per categorie zijn 100 verschillende kaarten beschikbaar.

De Muziekbingo van Activi-Leiden staat garant voor uren spelplezier met veel herkenning en verbinding, hilariteit, fanatisme en gezelligheid.

Heb je interesse? Laat het dan hier even weten.

Voorbeeld van een bingokaart voor de categorie Fout & Feest

Linkjes naar de pagina’s met muziekfragmenten (pagina’s zijn alleen te openen met wachtwoord):